Home ΝέαΗ ζωή του επαγγελματία τζογαδόρου
Η ζωή του επαγγελματία τζογαδόρου

Η ζωή του επαγγελματία τζογαδόρου

Στην εποχή μας τα τυχερά παιχνίδια και τα στοιχήματα πλέον έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή και κερδοφόρα, και έτσι υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ασχοληθούν με το gambling σαν επάγγελμα. Δε μιλάμε λοιπόν για παίχτες που τζογάρουν περιστασιακά ή το έχουν σαν χόμπι, ούτε και για απερίσκεπτο εθισμό στο τζόγο. Πρόκειται για ανθρώπους που βασίζουν όλο το εισόδημά τους αποκλειστικά σε αυτό, ασχολούνται καθημερινά και το βλέπουν πολύ σοβαρά και υπεύθυνα.

Υπάρχουν φυσικά διάφοροι τύποι επαγγελματιών τζογαδόρων. Επαγγελματίες παίχτες πόκερ, παίχτες καζίνο ή παίχτες που στοιχηματίζουν στο διαδίκτυο αθλήματα ή διαφόρων ειδών τυχερά παιχνίδια. Στο διαδίκτυο πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να παίξει κανείς όπως Κωδικός Μπόνους, και η πρόσβαση είναι γρήγορη και εύκολη, ενώ υπάρχουν και πολλές εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα, οπότε πολλοί διαλέγουν να στοιχηματίζουν άνετα από το σπίτι τους ή το κινητό τους.

Όλοι τους όμως έχουν το χαρακτηριστικό ότι έχουν αγάπη για αυτό που κάνουν, εμπειρία και πολλές γνώσεις στο αντικείμενο τους. Σίγουρα είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πολλή ενασχόληση, ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και χαρακτήρα, οπότε δεν είναι για τον καθένα. Οι παίχτες στοιχημάτων σε αθλήματα για παράδειγμα, θα πρέπει να παρακολουθούν συχνά αγώνες, να κάνουν έρευνα για στατιστικά στοιχεία, παίχτες, συστήματα και ένα σωρό άλλες τεχνικές γνώσεις, ώστε να έχουν καλές πιθανότητες.

Χρειάζονται λοιπόν διάφορες ικανότητες για να γίνει κάποιος επαγγελματίας παίχτης. Χρειάζεται αφοσίωση, συγκέντρωση, υπομονή, επιμονή, καλή σχέση με τους αριθμούς και σωστή διαχείριση του χρόνου και των χρημάτων. Επίσης, οι παίχτες θα πρέπει να έχουν αναλυτικό μυαλό, στρατηγική και να υπολογίζουν σωστά τις πιθανότητες και τα ρίσκα που παίρνουν. Κάποια πανεπιστήμια στην Αγγλία προσφέρουν ακόμα και σπουδές στο gambling, σαν κλάδο των οικονομικών, ενώ διεξάγονται και σεμινάρια σχετικά με διάφορα παιχνίδια, όπως το blackjack.

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας τζογαδόρος βέβαια είναι η ψυχραιμία και ο αυτοέλεγχος. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν το εισόδημά σου εξαρτάται από ένα στοίχημα, μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί στρες και πανικός. Οι παίχτες λοιπόν θα πρέπει να παραμένουν ήρεμοι για να στοιχηματίζουν σε συστηματική βάση, αλλιώς μπορεί να πάρουν καταστροφικές αποφάσεις και να χάσουν όλα τους τα χρήματα και τα υπάρχοντα. Φυσικά και είναι αδύνατο να κερδίζουν πάντα, όσο καλοί και να είναι, οπότε θα πρέπει να διαχειρίζονται σωστά την ήττα και με υπομονή να περιμένουν την επόμενη φορά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Εφόσον κάποιος επαγγελματίας παίχτης αποκτήσει αρκετή εμπειρία και γίνει καλός, τότε είναι πιθανόν να μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Υπάρχουν και gamblers που έχουν πλουτίσει και έχουν γίνει εκατομμυριούχοι. Παρόλα αυτά, όπως συμπεραίνουμε και από τα παραπάνω, δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε. Το υψηλό ρίσκο και η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω του μη σταθερού εισοδήματος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Ο εθισμός στην συγκίνηση που προσφέρει ο τζόγος απευθύνεται καθαρά σε ερασιτέχνες παίχτες, που εύκολα μπορεί με μια λάθος κίνηση να χάσουν χρήματα, σπίτια και περιουσίες. Αν λοιπόν θεωρείτε ότι έχετε τα απαραίτητα προσόντα, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε σαν χόμπι και έπειτα να το μετατρέψετε σε επάγγελμα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε καθαρά σαν επάγγελμα αν το αποφασίσετε, και όχι σαν ένα τρόπο ικανοποίησης με τον εαυτό σας ή σαν ένα τρόπο διαφυγής από το στρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.