Λογότυπο ΕΨΥΠΕ 20 Χρόνια ΕΨΥΠΕ   Θέλεις να μιλήσεις; 116-111   Γραμμή - Σύνδεσμος 801-801-1177 Πατήστε εδώ για ελληνικά Πατήστε εδώ για Αγγλικά

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΨΥΠΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

ΕΨΥΠΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014-2015ΕΨΥΠΕ

ΕΝΕΚΑ ΛΟΓΟΥ

ΕΨΥΠΕ


ΕΨΥΠΕ

VIDEOSPOT

ΕΨΥΠΕ

LINKS

ΕΨΥΠΕ

SITEMAP

ΕΨΥΠΕ

ΕΨΥΠΕ

Ηλεκτρονική διάθεση συλλεκτικής έκδοσης Ηχοβιβλίου (Audio Book) με τις μοναδικές φωνητικές ερμηνείες των Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρή, Ξένια Καλογεροπούλου και Αλέκα Παΐζη.

ΕΨΥΠΕ

ΕΨΥΠΕ Facebook
ΕΨΥΠΕ Youtube
EΨΥΠΕ Blogger
ΕΨΥΠΕ Twitter

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Στόχος εργαστηρίου:

Το εποπτικό εργαστήριο έχει σαν στόχο να καλύψει τις ανάγκες σε εποπτεία των επαγγελματιών υγείας και ψυχικής υγείας που εργάζονται κλινικά με παιδιά, μέσα από μια ψυχοδυναμική προσέγγιση και επεξεργασία κλινικών περιστατικών από το χώρο εργασίας τους, με τη μορφή ομαδικής εποπτείας.

Περιεχόμενο:

Το εργαστήριο περιλαμβάνει συζήτηση και επεξεργασία κλινικών περιστατικών από το χώρο εργασίας των συμμετεχόντων. Ανάλογα με τη θεματολογία των περιστατικών και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, θα υπάρχει δυνατότητα παροχής σχετικού θεωρητικού υλικού και συζήτηση επ’ αυτού, ώστε να διευκολύνεται η σύνδεση της θεωρίας με την κλινική εμπειρία.

Συμμετέχοντες:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές και επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και ψυχικής υγείας που εργάζονται κλινικά με παιδιά.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης συμμετοχής.

Διάρκεια - Έναρξη:

30 ώρες, Οκτώβριος 2011

Μέρες και ώρες διεξαγωγής:

Το εργαστήριο διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα: Σάββατο, ώρες 13:00 – 15:00.
Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου ανακοινώνονται από τη γραμματεία στους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους. Σε περίπτωση αλλαγής/αντικατάστασης της ημερομηνίας διεξαγωγής, οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται έγκαιρα από τη γραμματεία.

Κόστος συμμετοχής:

Το ποσό συμμετοχής καταβάλλεται από τους επιλεχθέντες σε 3 δόσεις: προκαταβολή 200€ και 4 δόσεις των 100€ έκαστη από Νοέμβριο 2011 έως Φεβρουάριο 2012.
Σε περίπτωση που κάποιος από τους επιλεχθέντες για οποιονδήποτε λόγο ακυρώσει ή διακόψει τη συμμετοχή του η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Εκπαιδευτές:

Ι. Τσιάντης, Μ. Παπαγούνου, Ε. Σταύρου

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα Εκπαιδευτών:

Τσιάντης Ιωάννης

MD, DPM, FRC Psych, Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής

  • Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  •  Επιστημονικός Υπεύθυνος Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)
  • Ιδρυτής και τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.)
  • Πρόεδρος Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)

Παπαγούνου Μάρη

Η Μάρη Παπαγούνου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Ειδική Παιδαγωγός (ΜΑ)και Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων. Από το 1984 παρέχει υπηρεσίες στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας «Περιβολάκι», θεραπευτικό κέντρο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και αυτισμό, ως υπεύθυνη τάξης, ως μέλος της διαγνωστικής ομάδας και ως υπεύθυνη προγραμμάτων ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Από το 2003 είναι επίσης Επιστημονική Διευθύντρια στο «Περιβολάκι ΙΙ» και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο «Περιβολάκι Ι» και «Περιβολάκι ΙΙ». Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 1986 όπου προσφέρει διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, συμβουλευτική, καθώς και εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Διδακτικό έργο: στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Παν/μίου Αθηνών (1996-2001), επόπτρια τελειόφοιτων του Τμ. Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου Αθηνών (1999-σήμερα), στο «Περιβολάκι ΙΙ», στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (2003-σήμερα), στο Κέντρο Ημέρας «Λιθαράκι» (2005), στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών - Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων (2005-6).

Σταύρου Ελένη

Η Δρ. Ελένη Σταύρου είναι Παιδοψυχίατρος και Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων. Εργάστηκε στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Εργάστηκε επίσης ως επιστημονικός συνεργάτης στην Παν/μιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσ/μείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Έχει συμμετάσχει σε διακρατικά ερευνητικά προγράμματα. Από το έτος 1993 εργάζεται και ιδιωτικά – Διαγνωστική και Ψυχοθεραπευτική εργασία παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική γονέων. Ανέπτυξε εκπαιδευτική δραστηριότητα ως διδάσκουσα: α) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Παν/μίου Ιωαννίνων, β) στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Παν/μίου Αθηνών – Τμήμα Ψυχολογίας, γ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (Π..Δ.407/85), δ) στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) – Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρόληψη της Χρήσης Ναρκωτικών και την Προαγωγή της Υγείας και ε) στην ετήσια εκπαίδευση των ειδικευόμενων στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΨΥΠΕ

ΕΨΥΠΕ

15-16 Φεβρουαρίου 2013, Αθήνα
Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis
Η διημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος:
“Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού βασισμένο στη Θεωρία της Εν-νόησης (Mentalization)”

ΔΩΡΗΤΗΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

www.snf.org

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΨΥΠΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΨΥΠΕ
ΕΨΥΠΕΕΨΥΠΕ
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΨΥΠΕ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

Εκδόσεις ΕΨΥΠΕ  Γούρια - Δώρα ΕΨΥΠΕ
                  

ΕΨΥΠΕ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

ΕΨΥΠΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ / ΔΩΡΗΤΕΣ

ΕΨΥΠΕ

activities thumb

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΕΨΥΠΕ